MTB FOREST RACE BELLOTTO

28 Aprilie 2024

Regulamentul oficial de organizare si desfasurare a Competitiei


I.      ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Organizatorul evenimentului sportiv MTB FOREST RACE BELLOTTO, denumit in continuare „evenimentul/competitia” este CLUBUL SPORTIV RUN FOR FREEDOM Marghita si co-organizator compania BELLOTTO împreună cu CSC Marghita.

 Principalul scop al evenimentului este promovarea ciclismului si a unui stil de viata sanatos.

Participanti la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului competitiei. Regulamentul este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant la fata locului in momentul inscrierii. Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament si a legislatiei in vigoare.


II.    PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

DATA DE DESFASURARE: 28. 04. 2024

TIPUL EVENIMENTULUI: Licentiati si Amatori, Competitie de ciclism tip MTB, adresata tuturor persoanelor din Romania si din afara tarii.

LOCUL DE DESFASURARE: Marghita, jud. Bihor,  Strada Tudor Vladimirescu 178,la Freedom Adventure Park. Start/Finish, predare numere participare. Traseul Competitiei va fi conform detaliilor din sectiunea III – Categorii, Distante si Traseu.


III.  CATEGORII, DISTANTE, PROGRAM SI TRASEU

3.1. Categoriile si Distantele Competitiei

Competitia va avea urmatoarele categorii de varsta si distante in baza carora se vor efectua clasamentele:


COPII Fem/Masc.            Tura 5.4 km de parcurs

6-7 ani                               1

8-9 ani                               1

10-11 ani                          1

12-13 ani                           1


E-BIKE                               Tura 52 km de parcurs

18- 29                                2

30 +                                   2


Wild Fem/Masc Tura 26 km de parcurs

14-17 ani                          1

18-29 ani                          1

30-39 ani                          1

40-49 ani                          1

50 +                                   1


King Fem/Masc Tura 52 km de parcurs

18+                                 2

18-29                                 2

30-39                                2

40-49                                2

50+                                    2


Incadrarea in grupa de varsta va fi definita in functie de varsta participantului in anul competitiei (2024).


 3.2 Program

09:00 – 10:30 Inscrieri

11:00 START

13:00 Premiere Copii

16:30 Premiere Adulti


3.3. Traseul Competitiei

3.3.1.Traseul competitiei de copii este mtb, 1 TURA = 5 Km.

raseul competitiei de adulti si E-bike este mtb, 1 TURA = 25 Km.

Traseul concursului se va desfasura pe drumuri publice, marcate corespunzator, iar traficul rutier va fi restrictionat pe durata competitiei. Traseul probelor va fi semnalizat de catre organizatori prin garduri si benzi de delimitare si marcaje. Traseul va fi supraveghiat de arbitri de cursa, voluntari, Jandarmi si echipaje ale Politiei Municipiului Marghita.

3.3.2. Nerespectarea traseului stabilit duce la eliminarea concurentului din concurs. 

3.3.3. Traseul trebuie parcurs integral in vederea includerii in clasamentul final.

3.3.4. Organizatorul nu poate fi tras la raspundere pentru deteriorarea sau pierderea bicicletelor si/sau a altor accesorii si echipamente sportive in timpul competitiei.

3.3.5. Fiecare participant care ia parte la competitie este responsabil pentru propria securitate si siguranta.

3.3.6. Concurentii sunt obligati sa protejeze/evite eventualii spectatori, vehicule, autovehicule, utilaje sau cetateni ajunsi / ajunse intamplator pe traseu.

3.3.7. Concurentii care nu termina concursul NU sunt inclusi in clasament si scosi din concurs.


IV. PARTICIPANTI, INSCRIERE, CONDITII DE PARTICIPARE


4.1. Participanti

Aceasta competitie se adreseaza in egala masura copiilor si adultilor care se vor intrece pe traseele stabilite de organizator in functie de varsta. Varsta minima de participare este 6 ani. Participantii vor fi prezenti în zona de Start/Finish cu minim 30 min. inaintea startului.


4.2. Inscriere / Tarife 

4.2.1. Inscrierea participantilor la toate probele se va face la fata locului. Numarul de locuri disponibile este de 200 de participanti la toate categoriile.

Inscrierile vor incepe in data de 15 ianuarie 2024 ora 09:00 si se vor incheia in data de 15 aprilie 2024 la ora 00:00, in limita numarului de locuri disponibile. Sunt considerate inscrieri valide doar cele care au completate toate datele in formularul de inscriere / declaratia pe propria raspundere.

4.2.2. TAXA de INSCRIERE.


Cursa Mini

50 lei


 Cursa Wild


80 lei


Cursa King


110 lei


Cursa E-Bike

120 lei4.2.3. Validarea inscrierii se face prin ridicarea numarului de concurs de la fata locului si prezentarea actului de identitate valabil.

4.3. Acordul pe propria raspundere 

4.3.1. Participantii vor fi insotiti la inscriere, ridicarea numarului de concurs si a cipului de cronometrare, de un parinte care va completa si semna formularul de inscriere prin care isi va da acordul pe propria raspundere ca este minorul este apt din punct de vedere medical pentru participarea, in prezenta unui reprezentant al organizatorului. Inscrierea si validarea se poate face si de catre antrenor. Parintele / Antrenorul / Tutorele legal va trebui sa prezinte la inscriere un act de identitate valabil.

Toti participantii au obligatia de a citi, completa si semna declaratia de participare pe proprie raspundere.

4.4. Echipament de concurs. Numere de concurs.

4.4.1. Participantii vor participa la competitie cu propriul echipament de ciclism. L Categoriile de Copii Amatori toate categoriile de biciclete acceptate. Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizator. Concurentii vor primi si cip electronic de cronometrare. Acesta poate fi incorporat in numarul de concurs sau poate fi la tija seii. Cronometrarea va fi asigurata de o companie specializata. Sistemul de cronometrare calculeaza timpul fiecarui participant.

4.4.2. Este responsabilitatea participantilor sa poarte numarul de concurs si sa nu deterioreze / piarda cipul electronic. Costul pentru pierderea sau deteriorarea cipului este de 150 lei.

4.4.3. Concurentii NU vor avea dreptul de a lua startul in cursa fara numerele de concurs distribuite de organizator.
V. REGULI IN TIMPUL COMPETITIEI

5.1. Utilizarea castii de protectie pe cap, legata este OBLIGATORIE pe toata durata de desfasurare a competitiei. Lipsa castii de protectie atrage descalificarea participantului.

5.2. Concurentii vor avea numarul de concurs pe ghidonul bicicletei.

5.3. Este permis schimbul la trena între 2 sau mai multi concurenti. 
5.4. Utilizarea mainii pentru a împinge sau a trage un alt concurent pentru a-l ajuta / împiedica sa înainteze se sanctioneaza cu descalificarea.

5.5. Este interzisa folosirea plasei oricaror vehicule.

5.6. Regulile de Fair-Play între concurenti vor fi respectate. Concurentii care urmeaza a fi depasiti vor elibera calea celor din urma, in special pe urcare.

5.7. Orice comportament periculos, violent verbal sau fizic catre oficiali, arbitri sau catre alt participant va atrage descalificarea din întreaga competitie.

5.8. Este interzisa aruncarea gunoaielor si a bidoanelor de-a lungul traselui, dar este permisa in zona punctului de alimentare.


VI. ASISTENTA TEHNICA SI MEDICALA , ALIMENTAREA 

Asistenta tehnica admisa in competitie se rezuma la inlocuirea sau repararea componentelor bicicletei. Depanarea in cazul oricarei defectiuni tehnice se va face la zona special amenajata (in zona de start/sosire), iar sportivul va putea reintra in concurs. Organizatorul va asigura asistenta medicala. Va fi amenajat 1 punct de alimentare.


VII. ABANDONUL 

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, trebuie sa informeze imediat organizatorii, la start, la punctele de control, in cazuri exceptionale la numarul de telefon 0737 364 388 sau la un arbitru oficial. Neanuntarea abandonului/retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare impreuna cu autoritatile competente, pe posibila cheltuiala a participantului implicat, daca acesta nu are nevoie de serviciile respective.

 

 VIII. RESPONSABILITATE SI CONDUITA

8.1. Participantii isi asuma intreaga responsabilitate asupra capacitatii de participare, din punct de vedere fizic /medical. Recomandam participantilor efectuarea unui control medical de specialitate anterior participarii la competitie.

8.2. Organizatorul si partenerii acestuia nu sunt si nu vor fi responsabili pentru orice eveniment sau actiune care are ca efect: distrugerea sau pierderea oricaror bunuri sau obiecte personale ale oricarui participant in timpul si ca urmare a desfasurarii evenimentului; prejudicii, pagube, indiferent de natura acestora, sau orice pierderi materiale, suferite de catre oricare participant in timpul si ca urmare a desfasurarii evenimentului;

8.3. Organizatorul si partenerii evenimentului nu pot fi facuti raspunzatori de nicio dauna rezultata in urma participarii voluntare la concurs – defectiuni de orice natura aparute la bicicleta, probleme fizice/medicale, raniri sau orice vatamare corporala, invaliditate sau deces.

8.4. Rularea pe orice tronson de drum public se face cu respectarea regulilor de circulatie si a legislatiei in vigoare. Sportivii sunt obligati sa respecte regulile de circulatie in vigoare. Orice incident in care sunt implicati participantii de la Cupa Marghita 2021, survenit in timpul desfasurarii competitiei va fi in responsabilitatea participantului.


IX. ORE DE START, CLASAMENTE , CONTESTATII

9.1. Orele de start pentru fiecare cursa si proba vor fi anuntate la fata locului.

9.2. Pentru fiecare proba „clasamentul oficial provizoriu” se va stabili prin cronometrare electronica si va fi disponibil la fata locului.

9.3. Contestatia se va intocmi in scris si se va depune secretariatul competitiei inainte de premiere cu minim 30 min impreuna cu o taxa in valoare de 100 lei. In cazul in care contestatia este intemeiata taxa va fi restituita. Contestatia va fi rezolvata cu urgenta in ziua competitiei. In cazul in care contestatia necesita timp de verificare a informatiilor nedetinute de arbitri, aceasta va fi solutionata ulterior cursei. Rezultatul va fi comunicat concurentului. In cazul acceptarii contestatiei si daca in urma ei rezultatele vor fi modificate, acestea vor fi republicate. 


X. TITLURI SI PREMII

10.1. Vor fi premiate locurile 1,2 si 3 de la fiecare categorie de participanti.

10.2. Diplomele de participare vor fi inmanate de organizator la fata locului.

10.3. Festivitatea oficiala de premiere va avea loc in zona de desfasurare a evenimentului, la start/sosire, programul acesteia fiind anuntat ulterior.


XI. CONDITII ADMINISTRATIVE

11.1. Eventualii sustinatori ai participantilor (membri de familie, prieteni) pot ramane in vecinatatea traseului, dar in afara traseului de ciclism avand grija sa nu deterioreze zona de circuit.

11.2. Organizatorul se obliga sa respecte prevederile Legii r. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorul se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor / castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament, al Declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

11.3. Prin inscrierea la eveniment, participantii isi dau acordul organizatorului si partenerilor acestuia sa foloseasca imagini (fotografii, filme, statistici) din timpul desfasurarii evenimentului si in legatura cu evenimentul, in scopul promovarii evenimentului si a activitatilor acestuia.

11.4. Organizatorul isi rezerva dreptul de aduce modificari prezentului Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor la locul de desfasurare a competitiei.

Pentru Concurentii Licentiati

1.    Competiția se va desfășura în conformitate cu regulamentele Uniunii Cicliste Internaționale, a Federației Române de Ciclism și a regulamentelor specifice ale fiecărei etape.

Pentru a puncta în clasamentul competiției, participanții trebuie:

a) Să dețină o licență validă emisă de către Federația Română de Ciclism, în conformitate cu prevederile în vigoare privind obținerea acesteia.

b) Sa fie licentiat in cadrul unui club afiliat la Federatia Romana de Ciclism.

c) Să concureze cu o bicicletă de MTB.

Competiția este deschisă participanților de orice cetățenie.


2.    Categorii de concurs


Competițiia este deschisa sportivilor care dețin o licență FRC validă și care sunt licențiați în cadrul unei structuri sportive (club, asociație județeană etc.) sau fara licenta.

Competițiile se vor desfășura în conformitate cu dispozițiile relevante din regulamentele FRC și UCI..Pentru stabilirea categoriei de vârstă se va lua în considerare doar anul nașterii, indiferent de luna și ziua în care s-a născut.


3.    Reglementări tehnice


Competiția se va desfășura individual, singurele clasamente întocmite fiind cele individuale.


Prezentul Reulament se poate modifica fara anuntarea prealabila a participantilor sau orcarei persoane.


HungaryRomania